19 Nisan 2015 Pazar

Bir Kadını Ağlatmak (Türkçe - İngilizce - Rusça)






TÜRKÇE

BİR KADINI AĞLATMAK
Bir kadını ağlatmak çok zor değildir aslında. Kadınlar her şeye ağlayabilir; bir filme, bir şarkıya, bir yazıya… En az erkekler kadar yani! Ama bir kadını yürekten ağlatmak zordur. Eğer bir kadın yürekten ağlıyorsa, ağlatan onun yüreğine ulaşmış demektir.Ama o yüreğin değerini bilememiş olacak ki ağlatan, gözünü bile kırpmadan teker teker batırır iğnelerini yüreğe!

İşte o zaman koca bir yumruk gelir oturur boğazına kadının. Yutkunamaz, nefes alamaz; çünkü o koca yumruk canını çok acıtır. Gözleri buğulanır kadının sonra.

Ağlamayacağım, der içinden. Ama engel olamaz işte.

Çünkü yüreğine ulaşmıştır birileri ve iğneler saplamaktadır.. Bu acıya ne kadar karşı koyabilir ki bir kadın. İnce ince süzülür yaşlar gözünden; önce birkaç damla, sonra bir yağmur seli… Ve kadın ağlar; hem de çok!

Sanmayın ki gidene ağlar kadın! Gidenin giderken koparttığı yerdir onu ağlatan, orada bıraktığı yaradır. O yaranın hiç kapanmayacağını, kapansa bile izinin kalacağını bilir kadın; o yüzden ağlar. Ama bilir misiniz, ağlamak kadınları olgunlaştırır. Her damla, daha çok kadın yapar kadınları. Her damla bir derstir çünkü.

Bazen kadınlar ağladığında çoğu insan, ağlama niye ağlıyorsun ki, değmez onun için derler. Bilmediklerindendir böyle demeleri. Çünkü yürekleri acıyan kadınlar ağlamazlarsa, ölürler.

İçlerindeki zehirdir onları öldüren! Ağlayarak o zehirden kurtulur kadınlar, o irini temizlerler yaralarındaki! Çünkü bilirler, o irin temizlenmezse iltihaba dönüşür yaraları.

Dönüşmemesi lazımdır oysa. O yüzden de bolca ağlarlar.

Zaman geçer sonra. Kadınlar kendilerine sarılmayı öğrenirler. Umarım öğrenirler, yoksa ruhlar sapkın yollara çarpar kendini. Sapan ruhların doğru yolu bulması da yeni acılar demektir. Bunu bilir kadınlar, o yüzden eninde sonunda öğrenirler kendilerine sarılmayı…

Çok ağlayan kadınlar, bir çok şeyden vazgeçen kadınlardır aslında. Her damla olgunlaştırır kadınları evet ama olgunlaştıkça o safça inandıkları aşk gerçeği onların gözünde küçülür. Küçüldükçe değerini yitirir ve işte o zaman kendilerine sarılıp, yeni bir kadın yaratırlar kendilerinden.
Güçlü, yenilmez, mağrur ve aşka inanmayan…

İnsanlar soruyorlar çoğu zaman neden bu kadar çok bekar kadın var diye; hepsi kariyer derdinde olan. Çünkü inançlarını yitirdi o kadınlar.
Zamanında yüreklerine o kadar çok iğne saplandı ki, o kadar çok ağladılar ki! Artık kendilerinden başka bir doğru olmadığına inanıyorlar, o yüzden kendilerine sarılıyorlar.

Çünkü biliyorlar ki sarıldıkları adamlar onları hak etmedi; hem de hiçbir zaman! Hep bir çıkarları oldu sarıldıkları adamların. E.. o zaman niye sarılsınlar ki!

Niye sarılalım ki!

Etrafınızda yürekten ağlayan bir kadın varsa bilin ki olgunlaşıyordur.

Bilin ki, gerçekleri kabul etmeye başlamıştır.

Bilin ki, artık aşkın olmadığına inanmıştır.

Bilin ki, sarılacak tek bir doğrusu kalmıştır.
O da kim, ne diye sormayın artık. Çok ağlayan kadınlar, eninde sonunda kendilerine sarılırlar çünkü!


İNGİLİZCE 

MAKING A WOMAN CRY It is not so hard to make a woman cry in fact.  Women can cry to everything; to a movie, a song, a tail...  At least as much as men that is to say!  But it is hard to make a woman cry from the heart.  If a woman cries from the heart, it means the one who made her cry has reached her heart.  But he apparently doesn't recognize the value of that heart,  And sticks his needles to that heart without blinking an eye.  Then, a huge punch comes, sits on the throat of the woman.  She can't gulp, she can't breathe; because that huge fist hurts her so much.  Then the woman's eyes get mist over. ''I will not cry'' says she from inside.  Bu she can't help it.  Because someone already reached her heart and keeps sticking needles. How long can a woman oppose that pain?  Tears wick from her eyes; first, a couple of drops, and then a freshet...  And Woman cries. And how! What makes her cry is the piece where the leaver ripped off.  It is the wound he has left there; that's why women cry.  But you know, crying ripens women. Every drop makes them more women.  Because every drop is a lesson for them.  Sometimes when women cry, they say: '' don't wry! Why are you crying? It is not worthed.''  It's because they don't know. Because women whose heart hurt die if they don't cry.  It is the poison inside them which make them cry.  Women get rid of that poison by crying, they clean that pus inside of them.  Because they know, if the don't clean that poison, their wounds suppurate.  However it should not become that so. That's why they cry quite loose. Time goes by, women learn to hug themselves.  I hope they do. Otherwise souls crash them to the deviant paths.  And finding the right path for the deviant souls means new pains.  Women know this, that's why eventually they learn to hug themselves somehow.  Women who cry a lot, are the actually at the same time, the women who have given up many thins. Yes, every drop ripens women, makes them more mature.  But as they get ripen, as they grow, the term of LOVE gets smaller and smaller in their eyes.   And looses it's value as it gets smaller.  Then only then they hug themselves and create a new women from themselves: Strong, undefeated, proud and not believing in love... Those women already lost their faith.  In a timely manner, So so much needle were stabbed their hearths.  They cried so so much.  They believe there is no truth except themselves anymore.  That's why they hug themselves.  Because they know that the women they hugged didn't deserve them at all, never deserved at all.  Men always had benefits. Eh then why would they hug? Why would we hug?  If there is a women around you who cries from the heart,  you should know the she is growing.  You should know that she has started to accept the realities.  You should know that she has only one truth left to hug.  Don't ask who it is, what it is. Because women who cry a lot hug themselves eventually...


RUSÇA

Заставить женщину плакать
Вообще-то заставить женщину плакать совсем не трудно 
Женщины могут заплакать от чего угодно 
От фильма, от песни, то написанного 
И совсем мало таких же мужчин 
Но трудно заставить женщину плакать от чистого сердца 
Если женщина плачет искренне, значит, её сердце затронуто 
Но тот, кто заставил её плакать, может не понимать ценности её сердца, и даже не моргнув глазом будет вонзать в её сердце иголки – одну за другой 
Вот тогда ком подступает к её горлу. Невозможно сделать глоток, невозможно вдохнуть, потому что комок в горле приносит сильную боль в душу. 
Потом глаза женщины затуманиваются 
Я не буду плакать, скажет сама себе 
Но этому не может быть преград 
Потому что кто-то затронул её сердце и вгоняет в него иголки 
Разве женщина может противиться этой боли 
Тонкими-тонкими струйками побегут слёзы из глаз, сначала несколько слезинок, потом – ливень 
И женщина плачет 
И много! 
Не думайте, что женщина плачет по уходящему! 
Когда он уходит, от ушедшего остаётся освободившееся место, вот оно и заставляет плакать, там рана расставания 
Эта рана не затягивается, если даже и затянется, женщина знает, что останется след 
Поэтому плачет. Но знаете ли вы, плачь делает женщину зрелой 
Каждая капля ещё больше делает женщину женщиной 
Потому что каждая капля – это урок 
Иногда, когда женщины плачут, большинство людей говорит «не плачь, почему ты плачешь? Оно того не стоит» 
Кто так говорит, не понимают. 
Потому что если женщина не будет плакать от всего сердца, страдая, она умрёт 
Её убьёт внутренний яд 
Когда она плачет, женщина осушается от этого яда, очищаются её глубокие раны 
Потому что она знает, если не очистить дочиста, её раны начнут кровоточить 
А новые воспаления не нужны. Поэтому она и плачет свободно 
Потом проходит время. Женщина сама учится защищаться 
Надеюсь, научится или её душа сама натолкнётся на неверные пути 
Душа, которая свернёт с правильного пути, найдёт новые страдания 
Женщина это знает, поэтому в конце концов учится защищать себя сама 
Много плачущие женщины, женщины, от много отказывающиеся. 
Каждая капля делает женщину более зрелой, да, но, становясь зрелой, истинная любовь, в которую она верила, уменьшается в десятки раз в её глазах 
Уменьшаясь, она теряет ценность и вот тогда, полюбив саму себя, творится новая женщина 
Сильная, непобедимая, гордая и не верящая в любовь 
Люди спрашивают, почему так много незамужних женщин, все в погоне за карьерой 
Потому что потеряли женщины веру 
В своё время в их сердца загнали так много игл и они очень много плакали 
Уже не верят никому, кроме себя, и поэтому любят только себя 
Потому что они верят, что люди, которые бросаются в их объятия, не заслужили их. И никогда не заслужат. 
Влюблённые в них, преследовали свою выгоду 
Ну так зачем они, собственно? 
Зачем бросаться в объятия? 
Если где-то рядом есть женщина, плачущая от всего сердца, знайте, что она становиться более зрелой 
Знайте, что она начинает соглашаться с правдой 
Знайте, что она уже не верит в существование любви 
Знайте, что остаётся лишь один, которого она будет обнимать 
Кто же он, не спрашивайте 
Женщины, которые много плачут
и время идёт вперёд
в конце-концов они обминают лишь себя

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder